Spenat & Västerbottenpaj

4 port.
Pajdeg:
3dl mandelmjöl
1/2 dl sesamfrön
40gr smör
1msk fiberhusk
1tsk salt
1 ägg

Fyllning:
1 rödlök
Smör eller kokosfett att steka i
225gr fryst hackad spenat
2dl vispgrädde
4 ägg
Salt peppar
300gr riven västerbottenost
Färska örter

Sätt ugnen på 175gr
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i matberedare med kniv. Lägg i smör, fiberkusk, salt och ägg. Kör allt till en deg.
Låt degen vila i kylskåp 30 min.
Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant.
Förgrädda skalet i 8-10 min. Höj sedan till 225gr.
Stek rödlöken och lägg i botten.
Tina spenat och pressa ut de mesta av vätskan. Blanda spenaten med grädden.
Rör ner ägg och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner ost och häll allt i pajskalet.
Låt stå i ugnen 20-25 min. Servera pajen toppad med färska örter.

By V

20130513-174700.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s