Födelsedagstårta

bild 1 bild 4 bild 3Tårtbotten:
200 gram smält smör
2 dl grädde
7 äggbild[1]
0.5 dl Stevia strö
1 dl Sukrin Melis
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 tsk vaniljpulver
3 tsk bakpulver

Valnötsolja (smör går också bra)
Pofiber

Sätt ugnen på 175 g varmluftsugn. Vispa ägg och sötning fluffigt. Tillsätt smält smör, grädde och vaniljpulver. Vispa ordentligt.
Blanda resten av ingredienserna och blanda ner det i smeten. Smörj sedan en rund springform med fett (jag valde valnötsolja) och strö över pofiber (finns på glutenfria kylan i mataffären). Häll sedan i smeten. Grädda kakan  i 30-40 minuter, känn med sticka att den är torr. Låt tårtbotten svalna och dela den sedan i tre bottnar gärna nästa dag. (Förvara kakan i folie i kylskåpet över natten.

Innehåll – Vanilj och Hallonkräm
Lägg 4st gelantinblad i blöt.
Blanda, 4 dl grädde, 6 äggulor (spara vitorna till senare), 1 dl melis, 3 msk stevia strö, 1 tsk vaniljpulver i en kastrull och värm upp på spisen. När det börjas sjuda, ta bort från plattan. Smält sedan i gellatinbladen under omröstning och 100 g smör.

Dela nu upp krämen i 2. Ställ den ena i kylskåpen och mosa ner 0.5 dl tinade hallon i den andra. Ställ även den i kylen. Vänta till dessa kallnat och stelnat. Rör om då och då.

Ihopsättning av tårtan
Varva med hallon och de två krämerna och täck sedan tårtan med hårt vispad grädde.

Maränger – Hallon
Vispa de äggvitor som du fått över med 1 dl melis + 2 msk stevia strö. Vispa tills bunken går att vänta upp och ner. Sätt ugnen på 90g och spritsa ut marängsmeten till små maränger. Om du vill ha i lite hallonsaft. Låt stå i ugnen i 50-60 minuter (jag hade mina i 90 min kan ha berott på ugnen så känn på dem).

Dekoration
Dekorera tårtan med hallonmarängerna och lite mandelspån.

Tips:
Gör klart allt tagen före och sätt sedan ihop tårtan 2-3h före den ska serveras.
Förvara i kylskåpet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s