Körsbärstårta med Chokladganache

Tårtbotten:
100 g osaltat smör
2 msk sukrinmeliss
0,5 dl kakao
1 tsk frystorkat snabbkaffe
2 dl vispgrädde
5 ägg
1 tsk ekologiskt vaniljpulver
1 dl (50 g) mandelmjöl
1 dl (50 g) kokosnötsmjöl
0,5 dl (ca 8 g) pofiber
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
En nypa salt

Fyllning:
250 g mascarpone
0,5 tsk äkta vaniljpulver
En knivsudd bakpulver
3,5 dl vispgrädde
250-300 g osötad körsbärsmarmelad (från St Dalfour, 284 g)

Chokladganache:
100 g mörk choklad (jag använde 86%)
1,5 dl vispgrädde
1 msk osaltat smör

Garnering:
Blandade bär

Gör så här:
Tårtbotten: Smält smöret, rör ner kakao och snabbkaffe och låt det bubbla med några sekunder. Rör ner grädden och låt smörblandningen svalna. Vispa äggen fluffigt och vispa sedan ner smörblandningen. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke och rör ner i äggblandningen. Smörj en rund springform, 22 cm i diameter, och häll i smeten. Grädda ca 30 minuter i 175 grader i mitten av ugnen. Känn efter med en provsticka att kakan är färdig. Låt kaka svalna helt innan tårtan monteras.

Fyllning: Lägg mascarpone, vaniljpulver, bakpulver och vispgrädde i en bunke, vispa tills fyllningen tjocknat. Tillsätt körsbärsmarmeladen och vispa ihop.

Montering: Dela tårtbotten i två delar. Fyll med rejält med fyllning och fördela sedan övrig fyllning runt tårtan i ett jämt lager. Låt tårtan stå kallt medan chokladganachen görs.

Chokladganache: Smält chokladen och tillsätt smöret. Rör sedan ner vispgrädden lite i taget. Låt svalna helt och fördela sedan över tårtan. Dekorera med bären innan chokladganachen stelnat.

Jag har gjort om denna lite men Originalreceptet hittar du här: http://vardagfest.blogspot.se/2014/08/very-cherry-chocolate-cake-lchf.html?m=1

IMG_1082.JPG

IMG_1080-0.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s