Vaniljbullar LCHF

Vaniljbullar /sockerbullar på lchf vis.
Fyllda med vaniljkräm.

Ingredienser till bullen:
4 ägg
0,75 dl sukrin meliss
50 g smält smör
1dl grädde
0,75 dl kokosmjöl
0,75 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Ingredienser till vaniljkräm:
2 dl grädde
3 äggulor
2 st gelatinblad, som du blötlägger 5 minuter i kallt vatten
3 msk sukrin flor
1 tsk vaniljpulver

Vaniljkrämen måste vara tjock och kall när den läggs i Bullen så gör den gärna. Någon h i förväg.

Blanda alla ingredienser i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda och vispa under tiden.
Låt sjuda en stund under vispning, lägg i gelatinbladen rör om.
Ta ifrån kastrullen och ställ i kylskåpet.

bullarna:
Vispa ägg och sötning poröst med elvisp. Tillsätt smält smör och grädde, vispa. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten, blanda väl.
Låt svälla 5-10 minuter. Forma till 9 runda bullar, fukta händerna om det behövs.

Fyll en sprits med vaniljkrämen och tryck in i bullen. Spruta i försiktigt, täpp igen hålet och vänd bullen. Släta eventuellt till den lite, men när dem gräddas blir dem rätt så runda och fina i alla fall, även om dem är lite svårformliga.

Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 20-25 min för mindre bullarna. Pensla bullarna med lite smält smör och vänd dem i stevia strö.

Låt svalna före servering!!

/M. (Det följde med en bild på lite plockade kantareller)

IMG_1365.JPG

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s