Pepparkakskladdkaka

En kladdkaka utan choklad, en Pepparkakskladdkaka!

Detta recept är stulet från Marinen (hemsidan finns nedan) men jag har gjort om det lite så att det passar mig. Såhär gjorde jag:

Ingredienser:
100 g smält osaltat smör
1 dl  creme fraiche (laktosfri)
1 msk sukrin strö
2 msk sukrin melis
4 ägg
1 dl kokosnötsmjöl
2 msk pepparkakskrydda (1 msk kanel, 1 msk kardemumma, lite nejlika i pulverform)
1 tsk bakpulver

1.  Smält smöret och vispa lätt ner creme fraichen
2. Rör sedan i äggen och sötning.
3. Tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl.
4. Kläm fast bakplåtspapper i en springform och häll i smeten.
5. Grädda i ugnen 175 grader i ca 10 minuter.

Den ska vara ”sladdrig” när du tar ur den. Stoppa in den i kylen och servera kaka dagen efter (eller åtminstone ett par timmar efter så att den hinner stelna).

Servera med vispad grädde och jordgubbar.

Ett recept från Mariann bakar (en fantastisk blogg). Såg att hon hade ett recept på Semelwraps, kanske något att prova nästa gång.

/M

Pepparkakskladdkaka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s