Smörgåstårta på räkmackans dag

Idag är det räkmackans dag och vad passar inte bättre att göra då, än en smörgåstårta

Botten skapad från detta fantastiska recept.
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl bakprotein (jag använde bakepro)
3 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 ägg
3 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
25 g smält kokosfett

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg, creme fraiche, grädde och kokosfett i en annan bunke. Blanda ihop alla ingredienser och blanda väl. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper smeta ut smeten till en så fyrkantig kaka som möjligt på en plåt. Grädda i 15 minuter i 200 grader i mitten av ugnen. Låt brödet svalna och skär det sedan bort de fula kanterna. Dela den i 2 lika stora delar.

Fyllning 1. Blandas i en bunke
200 g leverpastej (den bästa jag hittade heter ”sport”)
4 msk bostongurka (även här bör man läsa på innehållsförteckningen så att man inte landar över 7 kolhydrater/100 g)
4 msk grädde (jag valde laktosfri

Fyllning 2. Blandas i en annan bunke
2 dl Gräddfil (jag valde laktosfri)
stekt strimmlad sidfläsk / bacon
1 lite förpackning kokt strimlad smörgåsskinka

Detta varvades och dekorerades med 2st kokta ägg, tomat, sallad, ost och vindruvor samt en majonäs. På sidorna är det skuren apelsin. smorgastartaDå min sambo föredrar kött framför fisk så blev denna smörgåstårta utan räkor men går precis lika bra att göra med räkor och lax istället.

/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s