Fisksoppa med saffran lchf

Saffranssoppa, fisksoppa ja kärt barn har många namn. Detta är en favourit som jag gjort så många gånger att jag inte längre kan räkna på fingrarna.

Börja med att steka dessa grönsaker i smör:

1/2 gul lök

1 gul paprika

10 skivade champinjoner

1 paket saffran

Häll allt i en stor kastrull och slå över 5-10 dl grädde så att du täcker alla grönsakerna.

Lägg i hackad blomkål. Tänk alltid munstora bitar, när det är soppa.

Låt koka tills blomkålen börjar bli al dente (nästan klar men lite hård fortfarande). Tillsätt nu hackad zucchini och olika typer av fisk i tärningar (exempelvis torsk och lax). Sänk värmen, fisken får bara skjuda så att den inte går sönder. Dags att hälla i räkor, kräftstjärtar och blåmusslor. Rör om, smaka av med lite cayennepeppar och servera. Hår brukar jag faktisk inte salta eftersom räkorna smakar så mycket i säg. Avgör du…

Lite dill till serveringen går alltid hem 😉

/M

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s