Italiensk citronglass

8 citroner2,5 dl vatten

2,5 dl sukrin melis

2,5 dl pressad citronsaft

2,5 grädde

2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.

Koka upp vatten och melis så att det löser sig.

Krama ur och tillsätt gelatinbladen. Rör tills gelatinet lösts upp. Låt lösningen svalna helt.

Skölj citronerna noga och torka dem. Skär av ett lock och pressa ur saften med en sked eller press så att de urholkas fast skalen fortfarande är hela. Placera rätt lock vid rätt citron.

Sila bort fruktkött och kärnor och blanda en del av citronsaften i den avsvalnade gelantinblandningen. Resten kan du använda i dressingar eller frysa in till nästa glassomgång, den här lär du göra om.

Kör blandningen i en glassmaskin i några minuter. Tillsätt sedan grädden och fortsätt i glassmaskinen i ca 40 minuter tills massan får en fast konsistens. Du kan även blanda allt i en skål, ställa in i frysen och röra runt med jäman mellanrum. Det blir inte lika bra, men ok.

Fyll citronerna med glassen, klicka på lite extra och tryck dit locket, nästan som på en semla. Servera med en liten sked i glasskålar eller glas så att de kan stå upprätta. Du kan också förbereda hela rasket och förvara de färdigfyllda citronerna i frysen. 

/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s