Lchfpasta med hemmagjord pesto

 Recept till 2 personer

2st zuchini 

150 g blandad svamp (kantareller och champinjoner)

1 gul lök, hackad

150 g pistagenötter

2 vatten

3 msk riven parmesanost

2 basilikastjälkar

1 liten vitlöksklyfta

1 citron, rivet skal

3 msk olivolja

salt och svartpeppar

Så här gör du: Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och svamp tills ev. vätska kokat in. Lägg pistagenötterna i en kastrull med kokande vatten. Koka dem i 3 minuter och låt dem rinna av i ett durkslag. Skala och hacka nötterna när de svalnat. Lägg nötter och övriga ingredienser i en matberedare: nötter, vatten, parmesanost, basilika, vitlök, citronskal, salt och peppar. Tillsätt sedan olivoljan droppvis.

Koka upp lättsaltat vatten och häll i zoodels av zuchini (asså skruvar som man gör i en zoodel).

Blanda alltsammans noga och servera med en sallad.

/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s