Norrländsk pannkaka

Detta är en lchf pannkaka med en renskav och hjortskav stuvning. Till detta serveras det lingon.

Sätt ugnen på 225g. Ta fram en bunke och Häll i  8 ägg, 4 dl grädde, 2 dl vatten, 4 msk fiberhusk och lite salt. Vispa ordentligt och kör in i ugnen i 20 min.

Nu har du 20 minuter på dig att göra stuvningen. Stek en näve kantareller (eller annan valfri svamp) tillsammans med en klick smör och en halv hackad lök. 

Häll i ett paket renskav och ett paket hjotskav i stekpannan (den kan vara fryst, det gör inget). När det är tinat så häller du på vispgrädde så att de täcker allt kött (ca 5 dl). Nu kan du ha i lite buljong alternativt soja samt smaka av med peppar. Till sist låter du detta kola ihop och om du har så kan du tillsätta färsk eller torkad persilja. 

När och min har gått tar du ut ugnspannkakan ur ugnen, häller stuvningen på halva pannkaka och viker den andra delen över.

Servera med lingon.

/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s