Grönsakscarbonara

 1 broccoli 

havssalt

svartpeppar

2 st vitlöksklyftor

2 st zucchini

0,5 st purjolök

2 st morötter (kan uteslutas)

1 st röd strimlad paprika

färsk basilika

2 st ägg

100 g parmesan

1 paket bönpasta / eller lowcarb pasta
Skala och hacka vitlöken. Tärna zucchinin grovt. Skiva purjon. Skala och skiva eller strimla moroten grovt. Kärna ur och strimla paprikorna.

Koka broccolin i saltat vatten i 2 minuter. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Lägg i vitlök och alla grönsaker och fräs. Smaka av med salt och peppar. Lägg i basilikan

Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet och lägg ner pastan i stekpannan.

Blanda pastan med grönsakerna på stark värme under några sekunder. Sänk värmen.

Vispa ihop ägg och parmesan i en skål och häll ner i stekpannan. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar. Servera med extra riven parmesan.

/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s