Lchf Koldolmar med mos och lingonsylt

Dessa blev väldigt lik ”riktiga Koldolmar” måste jag säga. Riset är utbytt mot vitkålsris så konsistensen är perfekt!

Såhär gör du: 

Börja med att koka vitkålsblad så att de blir mjuka. Dessa ska du använda för att rulla dolmarna i sen.

Sätt ugnen på 225g.

Koka upp mixad 1 dl mixad vitkål och låt svalna. Blanda med 400 g rå blandfärs, 2 dl grädde, 2 st ägg, 3 krm salt, 2 krm nymalen peppar.

Gör så här

Skär ur roten på kålet och lägg

Lägg ut bladen och fördela färsen jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme. Bryn ovansidan i smör.

Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform.

Strö gärna över lite riven ost. Stek i ugnen 225 grader ca 25 min. 

Äts med blomkålsmos. Alltså kokad mixad blomkål med smör, samt och peppar.

Servera med den sockerfria lingonsylten som man kan köpa i mataffären som heter något med kalorisnål eller liknande..från Önos.

/M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s