Budapestbakelse

Kalastårta:
Fyllning
2.5 dl vispad grädde
2-3 dl hallon
Garnering lite smält mörk choklad

Gör så här
Sätt ugnen på 175g.

Vispa 6st äggvitor och 4 msk sukrin så hårt att du kan vända formen upp och ner.

Blanda ihop:
0.5 dl kokosnötsmjöl
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnötter
Vänd försiktigt ner det i marängsmeten.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Stjälp upp på ett nytt bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på och låt kallna. Det är lättare om du fuktar händerna lite med kallt vatten.

Vispa grädde och bred över kakan. Lägg på mandarin bitar eller hallon (vi provade båda men hallon är med mindre kolhydrater).

Rulla ihop som en rulltårta, försiktigt. Garnera med att ringla lite smält mörk choklad (minst 70%) över tårtan.

/ m

20120328-160135.jpg

20120328-160154.jpg

20120328-160228.jpg

Detta var den godast LCHF efterrätt jag ätit (6st andra lchfare höll med om att den var kanon!).

Lämna en kommentar